background image background image background image
to DeskProto home page
Contact  
looking glass icon
to DeskProto Facebook page
to DeskProto Youtube page
to DeskProto Instagram page

Gratis CAM software op RapidPro beurs.

For immediate release, Feb 2018.

Utrecht -- 15 feb 2018 -- Delft Spline Systems benut de RapidPro beurs om Versie 7 van het CAM programma DeskProto uit te brengen. Meest in het oog springende vernieuwing is de "Free edition": DeskProto V7 biedt basisfunctionaliteit om CNC te kunnen frezen nu geheel gratis, zowel 2D als 3D.

Met DeskProto zijn drie soorten freeswerk mogelijk: Vector data (uit DXF, AI, EPS files, meestal 2D), Geometrie data (3D, uit STL files) en Bitmap data (3D reliëf op basis van een digitale foto). Ook de gratis versie ondersteunt alle drie types freeswerk.

"De beurs gaat over Rapid,” zegt Lex Lennings, DeskProto sales manager, "DeskProto laat zien dat CNC frezen vaak sneller is dan 3D printen.


DeskProto screenshot, en daarnaast het resultaat
Met DeskProto een 'beer-tray' frezen: snel en simpel.


De illustratie toont 2D Vector freeswerk, met links in zwarte lijnen de tekening en in rood de freesbanen. Voor de rand en de zeven gaten is “contour-frezen” gebruikt (één freesbaan die de tekening volgt, met compensatie voor de dikte van de frees), voor de tekst “kamer-frezen” (freesbanen om alle materiaal binnen een gesloten contour weg te frezen). De gebruiker geeft hierbij de te frezen diepte op.

Dit product kan met CNC frezen zeer snel worden geproduceerd: de totale freestijd is slechts 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de freesbank), en het resultaat is zeker sterk genoeg om zeven volle glazen veilig te kunnen dragen. De getoonde beer-tray is les 1 in het DeskProto Tutorial boek.Over DeskProto:

DeskProto van Delft Spline Systems is een 3D CAM programma dat CNC net zo eenvoudig maakt als 3D printen. Het programma kan files inlezen uit elk 3D CAD systeem (STL, DXF en meer), en kan 3/4/5-assige CNC freesbank aansturen. Belangrijkste eigenschap is de eenvoudige bediening: DeskProto is bedoeld voor ontwerpers, niet voor CNC specialisten.
Zie verder www.deskproto.com

Over de RapidPro:

RapidPro is een vakbeurs met oplossingen voor alle fases van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. De 8e editie van deze beurs wordt gehouden in Veldhoven, op 7 en 8 maart 2018.
Zie verder www.rapidpro.nl

Illustraties:

De illustraties is beschikbaar in twee resoluties.
dp-beertray-2x.jpg (460x161 pixels, 29 KB).
dp-beertray-screenshot.jpg (1000x700 pixels, 158 KB).
dp-beertray-inhand.jpg (1800x1275 pixels, 467 KB).
Onderschrift bij deze illustratie is : "Met DeskProto een 'beer-tray' frezen: snel en simpel."

Meer informatie

Meer informatie over dit persbericht is te krijgen via Lex Lennings van Delft Spline Systems:
Tel 030 296 5957, Email info@deskproto.comDeskProto is een registered trademark van Delft Spline Systems.