to DeskProto home page
Contact  
looking glass icon
to DeskProto Facebook page
to DeskProto Youtube page
to DeskProto Instagram page

DeskProto® toont de Savage Rivale sportauto op RapidPro beurs.

For immediate release, Feb 2013.

Utrecht (the Netherlands) -- 19 feb 2013 -- Eén van de Eye Catcher modellen op de komende RapidPro beurs zal zijn het prototype van de Savage Rivale Roadyacht GTS extreme sportauto. Deze creatie van de Nederlandse ontwerpers Justin de Boer en Emile Pop is inderdaad extreem, zowel wat betreft het luxueuze ontwerp als wat betreft de prestaties:
de 6,2 liter V8 motor zorgt voor een topsnelheid van 350 km/uur.
En ook alle details kloppen: type-goedkeuring is verleend door de RDW voor gebruik op de openbare weg.
De auto is met zekerheid het meest Rapid Prototype ooit getoond op de RapidPro.

De RapidPro ( 26 en 27 feb 2013 in Veldhoven, zie www.rapidpro.nl ) is een combinatie van vakbeurs en congres, over technieken voor digitale fabricage. Op deze beurs tonen DeskProto en Roland DG de mogelijkheden van het CNC frezen. Door nieuwe CAM software is dit net zo eenvoudig als 3D printen, en voor diverse toepassingen is het een veel efficiëntere techniek. Natuurlijk is op de stand een werkende CNC freesmachine aanwezig.


De Savage Rivale op straat
De Savage Rivale sportauto toont wat mogelijk is met CNC frezen als techniek voor digitale fabricage (foto: Savage Rivale Cars).


De Savage Rivale is een aanprekend voorbeeld van wat er mogelijk is met CNC frezen als techniek voor digitale fabricage: alle carrosserie-delen van dit prototype zijn gemaakt middels polyester lay-up over een in schuim gefreesde mal. En alle mallen hiervoor zijn gefreesd met de DeskProto 3D CAM software. Meer informatie over de Savage Rivale is te vinden op www.savagerivale.nl

Een tweede DeskProto model bij de door de RapidPro geselecteerde Eye Catchers voor de beurs is een CNC gefreesd reliefmodel van de gehele Nederlandse kust, van Cadzand tot Rottummeroog. Op dit 2.5 meter lange model, gefreesd in hout, zijn alle stroomgaten, vaargeulen en kustverdedigingswerken goed te zien. Ook wat normaliter onder water verborgen is. Dit zeer fraaie model dingt mee naar de RapidPro award 2013 !Over DeskProto:

DeskProto van Delft Spline Systems is het 3D CAM programma dat CNC frezen een bruikbare techniek voor Rapid Prototyping heeft gemaakt. Het programma kan STL files inlezen uit elk 3D CAD systeem, en kan elke 3-assige of 4-assige CNC freesbank aansturen. Belangrijkste eigenschap is de eenvoudige bediening: DeskProto is bedoeld voor ontwerpers, niet voor CAM specialisten.
Zie verder www.deskproto.com

Illustraties:

De illustraties is beschikbaar in twee resoluties.
savage-rivale-369x205.jpg (369x205 pixels, 30 KB).
savage-rivale-2459x1365.jpg (2459x1365 pixels, 2029 KB).
Onderschrift bij deze illustratie is : "De Savage Rivale sportauto toont wat mogelijk is met CNC frezen als techniek voor digitale fabricage (foto: Savage Rivale Cars)."

Meer informatie

Meer informatie over dit persbericht is te krijgen via Lex Lennings van Delft Spline Systems:
Tel 030 296 5957, Email info@deskproto.comDeskProto is a registered trademark of Delft Spline Systems.