background image background image background image
to DeskProto home page
Contact  
looking glass icon
to DeskProto Facebook page
to DeskProto Youtube page
to DeskProto Instagram page

DeskProto® 3D CAM software nu ook in het Nederlands.

For immediate release, april 2010.

Utrecht (the Netherlands) -- 19 april 2010 -- Het 3D CAM pakket DeskProto is een Nederlands product, en wordt wereldwijd gebruikt voor het aansturen van CNC freesbanken. Inmiddels is het pakket te koop in het Engels, Duits, Italiaans, Zweeds, Chinees, etc. Tot op heden was er echter nog nooit een Nederlandstalige versie van het pakket gekomen: niet nodig door de goede talenkennis van de meeste Nederlanders.

Deze maand is uiteindelijk toch ook een Nederlandstalige versie van DeskProto uitgebracht. Zowel de Lite editie als de Full editie is vertaald door leverancier Delft Spline Systems. Gratis proefversies van deze Nederlandse edities zijn te downloaden op www.deskproto.nl

De vraag naar een vertaling kwam met name van hobby-gebruikers en vanuit het onderwijs, voor gebruik door jonge studenten (ROC, Technasium). Voor deze doelgroepen is DeskProto namelijk zeer geschikt, door de zeer eenvoudige opzet. Waar de meeste CAM programma’s bedoeld zijn voor gebruikers die alles van CNC weten, is DeskProto bedoeld voor mensen met een ander specialisme. Bijvoorbeeld een ontwerper die snel een prototype will maken, een goudsmid voor een was-model, een student die kennis will maken met computer-gestuurde machines.

Bij het gebruiken van de Lite editie van DeskProto zijn daarbij ook de kosten zeer laag: € 145,-
(alle prijzen excl BTW). DeskProto Lite kan:
  • 3D freesbanen berekenen over geometrie uit een STL file,
  • 2D freesbanen berekening volgens een tekening uit een DXF of EPS file,
  • Een bitmap file (JPG, GIF, BMP) omzetten naar een 3D relief en daarover freesbanen berekenen.
Voor scholen is deze Lite editie beschikbaar in een Class-Pack: 25 licenties voor € 395,-


Drie plaatjes van een model van een vis
Fantasievolle vis, gemaakt door een leerlinge van 11 jaar (!) oud.


Een zeer aansprekend voorbeeld van wat hele jonge studenten kunnen bereiken komt van het Peace Lutheran College in Australië, waar leerlingen van 10 tot 12 jaar oud verbluffende resultaten bereiken. Gestimuleerd door een enthousiaste leraar. Zie bovenstaande illustratie.

"De mogelijkheid om zelf tastbare modellen te maken is een zeer goed hulpmiddel om leerlingen enthousiast voor techniek te krijgen," aldus Lex Lennings van Delft Spline Systems. "Dat kan gaan om hele simpele modellen zoals een naamplaatje, maar ook om meer complexe vormen als bijvoorbeeld de avatar van de leerling (van een populair spel zoals World of Warcraft). Ook het omzetten van een foto in een gefreesd relief is een aansprekende toepassing."

DeskProto kan samenwerken met vrijwel iedere CNC freesbank. Voor scholen zijn veilige machines op de markt, die alleen kunnen worden aangezet met een gesloten kast.Over DeskProto:

DeskProto van Delft Spline Systems is het 3D CAM programma dat CNC frezen een bruikbare techniek voor Rapid Prototyping heeft gemaakt. Het programma kan STL files inlezen uit elk 3D CAD systeem, en kan elke 3-assige of 4-assige CNC freesbank aansturen. Belangrijkste eigenschap is de eenvoudige bediening: DeskProto is bedoeld voor ontwerpers, niet voor CAM specialisten.
Zie verder www.deskproto.com

Illustraties:

Een serie van drie illustraties kan worden gedownload, in twee resoluties.
peace-3xfish-small.jpg (600 x 200 pixels, 32 Kb).
peace-3xfish-large.jpg (480 x 1100 pixels, 95 Kb).
Onderschrift bij deze illustratie is : "Deze vis is gemaakt door leerling Kate (11 jaar)."

Meer informatie

Meer informatie over dit persbericht is te krijgen via Lex Lennings van Delft Spline Systems:
Tel 030 296 5957, Fax 030 296 2292, Email info@deskproto.comDeskProto is a registered trademark of Delft Spline Systems.